Masajul facial are numeroase beneficii. Cu toate că procesul de îmbătrânire este unul natural, avem la îndemână diverse metode non-invazive să păstrăm tenul cât mai ferm și sănătos.
Masajul facial are efect de lifting, stimulând producția de colagen și circulația sângelui. Astfel e asigurată revigorarea tonusului mușchilor faciali, iar pielea va deveni mai fermă.
Are și efect anti-aging, ajutând la relaxarea mușchilor încordați și la reducerea ridurilor.
Oboseala, lipsa somnului și chiar produsele cosmetice pot afecta circulația sângelui de la nivelul tenului, acesta putând căpăta un aspect palid. Masajul facial stimulează sistemul limfatic și crește fluxul de sânge oxigenat și nutrienți necesari pentru un ten sănătos.
Efectuat cu grijă, blândețe și în limita a 10 minute, masajul facial ameliorează problemele tenului, precum acneea sau rozaceea. Stimularea drenajului limfatic ajută la eliminarea toxinelor.
În directă legătură, chiar dacă nu ai probleme evidente ale tenului, detoxifierea pielii e foarte importantă, așa că efectuarea unui masaj facial din când în când te va ajuta cu asta.
Stresul, înaintarea în vârstă și lipsa somnului sunt doar câteva dintre cauzele care duc la apariția cearcănelor. Masajul facial e una dintre metodele care ajută la reducerea cearcănelor, prin eliminarea excesului de fluide care se adună în jurul ochilor.
Tot prin masajul facial sunt îndepărtate celulele moarte, contribuind astfel la exfolierea blanda a tenului.
Pentru că înainte de 25 de ani tenul produce colagen fără stimuli speciali, masajul facial e recomandat, de regulă, după vârsta de 25-30 de ani.
Frecvența ședințelor de masaj va depinde de tipul tău de ten. Dacă ai un ten cu aspect ridat, atunci ședințele vor fi mai dese, iar dacă ai un ten cu probleme, frecvența ședințelor va fi redusă.
Masajul facial poate fi efectuat acasă, însă e recomandat ca acesta să fie realizat de specialiști, pentru efecte rapide.
Afla din video care sunt beneficiile masajului facial:
https://www.youtube.com/watch?v=sJ5Bg9aw5b4