Vrei sa arati bine? Alege o alimentatie pe baza de carbohidrati „buni” si serveste-i cu tratamente corporale inovatoare, pentru o silueta incantatoare!
Antrenorul de fitness Raul Toma ofera pe blogul sau detalii complete despre rolul carbohidratilor in nutritia zilnica.
Iata mai jos cateva sfaturi oferite cititorilor sai:
„Am intalnit de multe ori ideea conform careia, in general carbohidratii sunt rai pentru un regim alimentar echilibrat. Sunt priviti ca principalul inamic al unei siluete subtire. O abordare total gresita. Carbohidratii sunt prietenii nostri, aliatii nostri pentru o viata sanatoasa si echilibrata.
Haideti sa vedem ce sunt acestia: substante organice cu functii mixte, cu rol de impiedicare a acumularii de substante acide si de fixare a apei in tesuturi. Ei reprezinta materia prima pentru sinteza proteinelor, lipidelor, acizilor organici. Sunt combustibili pentru activitatea musculara si nervoasa, reduce catabolismul proteinelor, fiind depozitati sub forma de glicogen in ficat si muschi.
Majoritatea dietelor promoveaza reducerea cantitatii de carbohidrati din alimentatie, cu rezultate groaznice asupra echilibrului organismului uman. Retineti: sistemul nervos central si inima folosesc drept sursa de energie glucoza (carbohidratii atat de blamati). Daca reduc mult cantitatea acestora in dieta, de unde isi vor lua acestea energia necesara unei bune functionarii? Sa nu uitam: proteinele sunt metabolizate doar in prezenta carbohidratilor. Si atunci, de unde ideea aceasta a reducerii cantitatii lor?
Trebuie analizata calitatea si sursa carbohidratilor ingerati, nu cantitatea lor! Clasificarea clasica imparte carbohidratii in doua categorii principale: simpli (monozaharidele, dizaharidele) si complecsi (polizaharidele, fibrele alimentare). Noi trebuie sa utilizam, cu precadere, carbohidratii complecsi.
Recomand: cerealele complete, painea din faina bruta sau neagra, fructele, legumele, orezul brun, turtele si biscuitii de ovaz, orzul, fasolea, lintea, cartofii.
Pe de alta parte, carbohidratii rai sunt carbohidratii rafinati. Ei se digera in tractul digestiv superior, in intestinul subtire, dupa care sunt covertiti in glucoza, generand un plus de energie, dar si reactii inflamatorii si stocarea grasimilor in corp. In acelasi timp, carbohidraţii buni (sau complecsi) trec prin intestinul subtire si ajung intregi in intestinul gros, determinand o digestie lenta, cresterea nivelului de energie si o absorbtie mai buna a nutrientilor.
Ce mai trebuie sa retinem? Important este modul in care gatim acesti carbohidrati buni, evitand sa ii prajim in ulei, evitand sa completam procesul de gatire cu zahar. 🙂 Importanta este si cantitatea pe care o ingeram. Chiar daca sunt buni, nu trebuie consumati in exces. De asemenea, trebuie corelata prezenta lor in mesele principale cu activitatea fizica pe care o depunem zilnic, dar si de consumul intelectual si psihic.”
Bun, acum ca ai aflat ca trebuie sa-ti bazezi dieta pe carbohidratii complecsi, iata cum ii poti ajuta pe acestia sa se digere mai repede, pentru a-ti da energia zilnica necesara. Tehnologia inovatoare LED+Esthetic a fost patentata de centrele Nomasvello (No+Vello) pentru a sustine frumusetea naturala a clientilor. Iata cum: diodele emitatoare de lumina au trei functii esentiale pentru organism, stimuland circulatia sanguina, drenajul si digestia. Astfel, se produce regenerarea celulelor pielii, se elimina toxinele din organism si corpul va resimti carbohidratii ca pe o energie si nu ca pe o povara, gratie imbunatatirii procesului digestiv. In plus, prin tratamentul cu LED pielea va fi mai frumoasa ca niciodata, caci tehnologia este combinata cu masajul si cu un gel cu carnitina si mentol, menit a arde tesutul adipos si a netezi pielea.
Ca sa arati bine nu conteaza neaparat ce mananci, insa e important cat mananci si ce alte activitati faci ca sa arzi caloriile acumulate in timpul zilei. Daca esti adepta tratamentelor neinvazive, incearca-le pe cele cu tehnologia LED+Esthetic din centrele Nomasvello (No+Vello)- vei fi cucerita de eficienta lor de la prima sedinta!
Testimonialul lui Raul Toma a fost publicat si pe www.raul-trainer.ro, partener Nomasvello (No+Vello)