Masajul facial este una dintre metodele folosite pentru incetinirea procesului de imbatranire, revitalizarea pielii si nu numai.Masajul a fost folosit inca din vremuri stravechi cu scopul de a ameliora durerile, dar si cu rol cosmetic, pentru o piele mai sanatoasa si mai hidratata. Chinezii, grecii antici, japonezii si indienii sunt cateva dintre popoarele care foloseau masajul cu scop terapeutic in medicina, dar si in cosmetica.
- De ce ai nevoie de masaj facial si ce beneficii are
- Cum se face masajul facial
- Cui ii este indicat masajul facial
- Cum te pregatesti pentru un masaj facial
- Ce nu trebuie sa faci dupa un masaj facial
De ce ai nevoie de masaj facial si ce beneficii are
Tenul are nevoie de ingrijire zilnica, iar masajul facial ajuta la mentinerea sanatatii pielii. Pe masura ce inaintam in varsta, muschii fetei incep sa isi piarda elasticitatea, fiind afectati de oboseala si de stresul zilnic. Din fericire, masajul facial ajuta la revitalizarea si tonifierea tenului.
Care sunt beneficiile masajului facial
Printre principalele beneficii ale masajului facial se numara:
- Efect de lifting – masajele faciale pot fi considerate un tratament de infrumusetare natural, deoarece stimuleaza productia de colagen si circulatia sangelui. Astfel este asigurata revigorarea tonusului muschilor faciali, iar pielea va deveni mai ferma.
- Are efect anti-aging – masajul facial ajuta la relaxarea muschilor incordati si la reducerea ridurilor, ceea ce inseamna ca tenul tau va arata mult mai tanar. In plus, sedintele regulate de masaj facial si folosirea unei creme hidratante incetinesc procesul de formare a ridurilor.
- Imbunatateste circulatia sangelui – oboseala, lipsa somnului si chiar produsele cosmetice pot afecta circulatia sangelui de la nivelul tenului, acesta putand capata un aspect palid. Masajul facial stimuleaza sistemul limfatic care se afla sub piele si creste fluxul de sange oxigenat si nutrienti necesari pentru un ten sanatos.
- Amelioreaza problemele tenului, precum acneea sau rozaceea. Asa cum am spus anterior, masajul facial imbunatateste circulatia sangelui si sporeste vindecarea pielii, dar ajuta si eliminarea toxinelor. Este totusi indicat ca sedintele de masaj sa nu dureze mai mult de 10 minute, deoarece exista riscul de raspandire a eruptiilor cutanate.
- Ajuta la detoxifierea pielii – sedintele regulate de masaj facial ajuta la eliminarea toxinelor, prin stimularea ganglionilor limfatici din zona barbiei si a mandibulei. Astfel, toxinele sunt elimintate mai rapid din corp.
- Previne aparitia cearcanelor – stresul, inaintarea in varsta si lipsa somnului sunt doar cateva dintre cauzele care duc la aparitia cearcanelor. Masajul facial este una dintre metodele care ajuta la reducerea cearcanelor, prin eliminarea excesului de fluide care se aduna in jurul ochilor.
- Ajuta la curatarea tenului – prin masaj facial sunt indepartate celulele moarte, contribuind astfel la exfolierea tenului.
Pe langa aceste beneficii, masajul facial este de ajutor si in ameliorarea durerilor de cap, a congestiilor nazale cauzate de alergii, dar si a stresului. Bineinteles, pentru a te bucura de toate beneficii, este important sa apelezi in mod periodic la masaje faciale cu efect de lifting.
Cum se face masajul facial
Pentru un masaj facial complet si efectuat corect este important sa fie respectate cateva etape:
- Curata tenul cu apa calduta sau cu produse de curatare blande cu pielea.
- Aplica un strat subtire de ulei pe fata pentru a putea masa cu usurinta tenul. Poti folosi ulei de argan, de midgale sau de jojoba, deoarece nu incarca tenul. Pentru pielea uscata e recomandat uleiul de argan sau de midgale, iar pentru tenul mediu spre gras poti folosi ulei de jojoba.
- Incepe masajul de la baza gatului spre urechi, deoarece acolo se afla ganglionii limfatici care faciliteaza eliminarea toxinelor. Foloseste varfurile degetelor si maseaza usor timp de un minut, prin miscari circulare. Incepe din spatele urechilor, coboara spre partile laterale ale gatului si continua spre linia maxilarului.
- Maseaza apoi, tot cu miscari circulare, zonele de la coltul gurii spre nari si continua spre pometi. Ar trebui sa impingi usor pielea in sus si apoi in lateral, niciodata in jos, deoarece, in timp, pielea va incepe sa se lase. Masarea acestei zone ar trebui sa dureze un minut.
- Maseaza apoi fruntea pentru un minut. Folosind miscari circulare, maseaza in acelasi timp zona tamplelor si continua treptat spre zona centrala a fruntii si iar spre exterior.
- Maseaza zona ochilor timp de un minut. Incepe de sub sprancene si maseaza zona ochilor continuand circular spre exterior si apoi spre interiorul ochilor.
- Dupa ce ai masat fiecare zona, repeta inca o data masajul. La finalul sesiunii de masaj facial te vei simti relaxata, iar pielea ta va fi stralucitoare si ferma.
Cui ii este indicat masajul facial
Masajul facial este recomandat dupa varsta de 25-30 de ani, iar frecventa sedintelor de masaj depinde de tipul de ten. In cazul in care ai tenul gras, cu tendinta de aparitie a acneei si a cosurilor, este indicat sa apelezi la masaj facial o data la doua saptamani. In plus, este bine sa tratezi aceste probleme inainte sa apelezi la masajele faciale. In cazul in care ai un ten normal sau uscat, e suficienta o sedinta de masaj facial o data pe luna.Pentru a obtine rezultatele dorite, trebuie sa respecti o rutina zilnica de ingrijire a tenului si sa incluzi in mod regulat si sedinte de masaj facial. In acelasi timp, e bine sa discuti cu un specialist inainte, pentru a sti care sunt nevoile tenului tau.Masajul facial poate fi efectuat de specialisti in masaj, dar si in cosmetica si estetica. Bineinteles, poti opta sa iti faci un masaj facial acasa.
Cum te pregatesti pentru un masaj facial
Desi procesul de pregatire inainte de un masaj facial nu este complicat, e important sa tii cont de cateva lucruri inainte de tratament:
- Nu folosi produse pentru exfolierea tenului cu cel putin patru zile inainte de sedinta pentru masaj facial, deoarece pielea va deveni sensibila.
- Nu sta la soare cu cel putin cinci zile inainte de tratament, deoarece pot sa apara iritatii ale pielii.
- Demachiaza-te inainte sa mergi la salon. Totusi, daca ai uitat sa te demachiezi, nu trebuie sa iti faci griji, deoarece primul pas al tratamentului consta in curatarea tenului.
- Evita sa efectuezi orice alt tip de tratament acasa inainte de sedinta pentru masaj facial.
In general, o sedinta de masaj facial dureaza aproximativ 15-20 de minute, insa poate ajunge si la 45 de minute, in functie de nevoile tenului tau.
Ce nu trebuie sa faci dupa un masaj facial
Dupa o sedinta de masaj facial, este recomandat sa eviti anumite obiceiuri, cel putin in urmatoarele doua zile:
- Nu folosit mult machiaj, deoarece poti favoriza astfel aparitia altor probleme dermatologice, din cauza faptului ca porii sunt deschisi. In plus, e bine sa lasi tenul sa respire dupa orice tip de tratament facial.
- Nu merge la sauna, deoarece caldura excesiva iti poate afecta si sensibiliza tenul.
- Nu merge la sala, deoarece transpiratia iti poate irita pielea.
- Nu folosi ceara pentru a indeparta parul facial, deoarece aceasta iti va irita tenul.
Precautii
Desi masajul facial poate ameliora unele probleme ale tenului, este bine sa discuti inainte cu un specialist, mai ales daca te confrunti cu acnee, psoriazis, rozacee sau alte eczeme. In unele cazuri, masajul facial poate inrautati efectele acestora.Totodata, trebuie evitat masajul facial daca exista rani deschise ale tenului, inflamatii, vanatai sau cicatrici recente.Citeste si Acneea: cauze, diagnostic, tratament si prevenire eficientaAtat timp cat tii cont de regulile de urmat inainte si dupa o sedinta de masaj facial, te poti bucura de rezultatele dorite. Indiferent ca vrei sa scapi de riduri, cearcane sau sa tonifiezi muschii faciali, acest tip de masaj te va ajuta sa ai o piele ferma, stralucitoare si sanatoasa.Sursa foto: Shutterstock
4 thoughts on “Masaj de relaxare faciala: ce beneficii are, cum se face si cum iti pregatesti pielea”
Zilnic imi fac masaj facial acasa.Chiar se cunoaste o imbunatatire si chiar recomand aceste tipuri de masaj,acasa sau la salon
Multumim, ne bucura ca va este de ajutor masajul.
Zi faina,
Georgiana
Frumos articolul, felicitari, insa ati uitat de beneficiile sale pe plan psihic. Eu m-am vindecat de multe probleme cu ajutorul unui astfel de masaj. Am avut o anxietate severa in urma cu cativa ani si un masaj profesionist m-a pus destul de repede pe picioare. Recomand aceste tipuri de masaj!
Asa este, masajul este benefic din punct de vedere psihic, relaxeaza si ajuta la secretia de endorfina si hormonul fericirii.
Zi faina,
Georgiana