Descopera miturile care circula in jurul epilarii definitive, prin care scapi nu doar de parul nedorit, dar si de inestetica foliculita, pentru o piele perfecta.
1. Mit: Nu are rezultate.
Adevar: Rezultatele optime se obtin pe firul negru cu pielea alba, deoarece concentratia mare de melanina din firul de par va permite absorbtia unei cantitati mai mari de lumina. Insa rezultatele tratamentului depind de mai multi factori, printre care: varsta, sexul, tipul firului de par, culoarea naturala a pielii, statutul hormonal, stadiul de crestere a firului de par etc.
In medie, dupa prima sedinta se distrug circa 30% din foliculii pilosi. Vor cadea mai multe fire, dar doar cele care se afla in faza alogena de crestere nu vor mai rodi.
Foliculul distrus va fi incapabil de a produce un alt fir de par. Insa organismul uman este viu si va produce foliculi noi pe tot parcursul vietii. De aceea sunt necesare si sedinte de intretinere dupa terminarea tratamentului. Aceste sedinte de intretinere se fac la 6 luni/1 an.
Persoanele cu dereglari hormonale si ovare polichistice vor avea nevoie de mai multe sedinte.
2. Mit: Duce la cancer de piele.
Adevar: Epilarea definitiva este o metoda ce inlatura firul de par prin pulsuri de lumina. Ea a fost folosita experimental circa 20 de ani inainte de a fi facuta disponibila publicului larg pe la jumatatea anilor ’90. Acest tip de epilare a trecut testul timpului; in revistele dermatologice de specialitate s-au publicat nenumarate articole despre eficacitatea si siguranta (lipsa factorilor de risc) metodei. Actualmente, ea se practica in saloane, in clinici medicale si chiar acasa.
3. Mit: Afecteaza organele interne.
Adevar: Epilarea definitiva actioneaza doar la nivelul pielii. Fasciculul luminos nu penetreaza dermul.
4. Mit: Pielea se irita si cresc fire sub piele.
Adevar: Epilarea definitiva este singura metoda care elimina problema foliculitei. Medicii dermatologi recomanda indepartarea definitiva a parului ca tratament pentru foliculita.
Foliculita se manifesta ca o infectie la baza firului de par. Prin distrugerea folicului pilos se elimina si orice risc de infectie. Cat despre firele sub piele, acestea vor disparea gradual. Pe parcursul tratamentului, firul de par se va schimba, va deveni din ce in ce mai moale, fin si decolorat si nu va mai avea tendinta de a creste in directie inversa.
5. Mit: Nu se face pe perioada verii.
Adevar: Epilarea definitiva prin IPL se poate face pe tot parcusul anului. Totusi, cu 5 zile inainte si 5 zile dupa sedinta trebuie sa evitati expunerea la soare si raze UV.
Persoanele bronzate pot face tratamentul cu incredere. Nomasvello va ofera protocolul de epilare definitiva pentru piele bronzata Sun&Safe. Aceasta metoda implica folosirea unui gel conductor pe baza de aloe vera care protejeaza si calmeaza pielea.
6. Mit: Se duce bronzul.
Adevar: Bronzul va ramane intact. Epilarea definitiva prin IPL nu va scadea concentratia de melanina din piele. Impulsul luminos va afecta doar radacina firului de par.
Mit: E doar pentru femei.
Adevar: Epilarea definitiva, ca orice alt gen de epilare, este unisex. Si sunt multi reprezentati ai sexului masculin care ar dori sa inlature pilozitatile nedorite. Zone precum omoplatii si abdomenul sunt preferate.
Epilarea definitiva starneste in continuare controverse. Informeaza-te asupra acestui tratament si vino sa il incerci gratuit in centrele Nomasvello!
Articol aparut si in Business Woman, partener No+Vello.